KM 17/9 -16

Prognos 6-8 m/s ostlig vind, dvs plattvatten. Utfallet blev 8-12 och första racet med genua blev tufft, det brallade i precis före start. Vi seglar ändå bra och hanterar undanvinden perfekt med gippar i 12 m/s och med den stora A2:an. Focken åker på till 2:a race och vi seglar bra rätt igenom. I tredje racet gjorde vi en tydlig miss då vi inte hann riva gennaken i tid vid lärundningen. Gennakern utgjorde bromsskärm bakom båten en stund och vi halkade ned 50 meter.

Vi blev 7:a totalt av 15 och fyra i klassen av 9 båtar. Vi va fem personer ombord och i dessa vindar hade vi behövt vara 7-8 för att kunna prestera på topp. Vidare kanske vi hade kunnat läsa vinskiften lite bättre. Utvecklingsområden till 2017! =)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *