Fyrtornsrundan F2H 2017

Nu var det äntligen dags för mig och Christer att försvara mästartiteln från 2016-års Fyrtornsrunda! Varvet seglades medsols och när vi närmade oss Ven och tätbåtarna, så valde vi att gå närmast just Ven, medan övriga båtar, Myggan, Onyx och Hot Chocoalte låg längre in mot danska sidan. Det var sydgående ström och vi gick in i strömlä under Ven och fick tom en strömsnurrs i ryggen och vi flög förbi de andra båtarna och låg nu höjdledes ungefär på delad första plats. Vi trodde vinden skulle vara sämre på danska sidan, men när vi nådde Vens norra udde och strömmen slog emot, blev vi dessutom av med vinden och vi kunde se hur båtarna rann iväg. De ryckte med 30-40 minuter på sträckan mellan Vens Norra och Helsingör.

Men det är inte över förrän den välbyggda damen skrålar.. Jakten inleddes igen. På halvvinden mellan Hornbäck och Svinbådan kom dessutom Allroth i Melges 24:an Hurricane jagandes som en varg. Efter rundning av Svinbådan i mörker satte vi ett rejält, riktigt rejält timglas i gennaken och vi fick plocka ned den. Jag rev och slet i den och det var nästan omöjligt att reda ut hårdknuten om 100 m2 tyg med fall, skot och halslina huller om buller.. Melgesen var nästan ikapp när vi väl fått upp gennakern och de fortsatte att ta lite på oss. Framför oss hade vi Onyx som vi passerade vid Helsingborg. Medges passerade oss samtidigt. J80 Myggan och Elan 333 Hot Chocolate såg vi knappt. Men nu började vi hålla Melgesen när det blev en lite brantare bog. De fick flera inslag och fick plocka ned sin gennaker medan vi seglade på och förbi dem. Det var på gränsen att vi klarade att bära genom Gräsrännan men vi hade ff Melgesen bakom oss. När det var dags att fall något mot Barsebäck och sedan ytterligare mot målet i Lomma, så smet Melgesen åter förbi nu när de kunde bära gennakern.

Här syns Melgesen närmast, sedan Hot Chocolate och längst fram Myggan – Utanför Barsebäck med Lomma i Horisonten

Det blev ett fint race på målrakan och vi höll nästan Melgesen och var nu nästan ifatt vinnande Myggan och Hot Chocolate som knep 2:a platsen.

Revansch 2018! =)

Till vår stora glädje fick även vi på 4:e plats en pokal!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *