Saltholm Runt 2017

I vindar runt 4-6 m/s seglades banan medurs i gott väder där solen tittade fram. Bortsett från en medioker start, där vi tajmade lite sent och blev helt utan vind, så gjorde vi ett i det närmaste perfekt race! Vi kom loss relativt snabb i starten trots allt och gick sedan riktigt bra bidevind under bron fram till rundning Pepparholmen. I rännan förbi Köpenhamn gick vi också mycket bra för gennaker och undvek snyggt bleket vid möllorna utanför Köpenhamn, som några andra seglade rätt in i. Efter rundning kom en ökenbog för halvvind utan att kunna bära gennaker och de längre båtarna som vi seglat förbi närmade sig nu med stormsteg, Bongo dessutom iförd A3. Men vi höll dem iaf bakom oss till rundning Malmö redd och kryssade jämt med Josefin X37 in i mål.

Det blev till slut en 6:e plats bland 25 startande båtar. Med tanke på att vi ”endast” (ja så känner vi) var fem minuter efter Martin Strandberg i världsmästarbåten FarEast 28, så är vi jättenöjda. Dessutom med en liten besättning som knappt seglat i år och en botten som inte rengjorts sedan sjösättningen 2/6. =)

Fler bilder – Foto: Torgil Falck

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *