Barsebäcks 8:an 2017

Denna segling har jag inte seglat sedan jag gastade på Zenkes J92 2014. Ett trevlig arrangemang i all enkelhet. Frukost dukat till alla samt korv och öl vid målgång. =) Jaktstart, men med beredskap för beräkning av korrigerad tid om målgång skulle hamna 15% utanför beräknad målgångstid, vilket det med minsta marginal gjorde.

Start utanför Barsebäcks hamn och ut till Pinhättan för att runda och länsa ned till ett västmärke. Här yrade jag till det och räknade fel på grader och vi seglade inte med bästa VMG mot märket. Därefter blev det en redig kryss upp till Valgrundet. Här kryssade vi förbi hela fältet och höll Allroth i Melges 24 bakom oss på samma avstånd som vid länsrundningen.

Som första båt vi Valgrundet insåg vi att det mot vår föreställning, gick att bära gennaker mot nästa märke, gennakern som nu var kopplad på fel sida.. Vi bökade länge med att få ordning på detta och blev passerade av Melges 24 samt två CB66:or.

Vid rundning av sista märket bar det av med en ren läns mot mål. Vi klämde den ena CB:n, men den andra var ett par båtlängder före oss i mål och Melgesen var det inget att göra något åt. Tredje båt i mål och trea på korr tid är vi åter mycket nöjda med. Utan fadäsen med gennakern på fel sida (mycket klantigt) hade vi sannolikt knipt andra platsen och vem vet, kanske t.o.m. första platsen? =)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *