LBS KM 2017

KM i Lomma seglades i 4-6 m/s och en del sol. Det blev en fin säsongsavslutning, en trevlig dag på havet! Kappseglingsmässigt hade vi ingen höjdardag med en liten och delvis stukad besättning. Vi har ju knappt seglat denna säsong heller, så lite ringrostiga var vi också.

I första start så blev vi tryckta utanför lovarts flagga, lyckades ducka ner bakom och slapp rundpall, startade sist men slog oss snabbt fria. I övrigt seglade vi hyggligt men det räckte inte alls till någon framskjuten placering. Den andra starten blev en skolboksstart i lovart och vi fick revansch på Match 35 Kaxi som tryckte oss i första, nu fick de göra ett ärevarv. Vi seglade bra på första kryssen och länsen men vid lä rundning så hade vi trassel och fick inte ned gennakern i tid. Dessutom tappade vi ut genuan i strulet och den snodde sig bakvägen. Här var det racet förlorat. En hygglig start i tredje racet, perfekt segling och ett medvrid som gjorde att vi sträckte bottenmärket på första länsen, gjorde att gennakerbåtarna som låg på rätt sida fick fördel när vi slapp skära fram och tillbaka. Vi tog en andraplats i det tredje och sista racet, 19 sekunder upp till vinnande Mattias Allroth i Melges 24. Ett gott resultat att ha med sig in i nästa säsong!

Prestart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *